Warning: mysql_result(): visina1 not found in MySQL result index 11 in /home/nekretnina/public_html/head.php on line 52
novosti | Anex Consultancy - Property Consultancy and Real Estate Brokerage based in Montenegro
Meni
contact phone: +382 67 310 006
phone/fax: +382 20 228 412

Novosti

Pondejeljak 30 Maj 2012
Qatari Diar će uložiti 250 miliona eura u gradnju hotelskog kompleksa

Jedna od najuticajnijih svjetskih kompanija u oblasti investiranja i upravljanja nekretninama, Qatari Diar, uložiće 250 miliona eura u izgradnju luksuznog hotelskog kompleksa na lokaciji Plavi horizonti u Tivtu, najavili su danas njeni predstavnici. 

 

Oni su na konferenciji za novinare predstavili planove za izgradnju luksuznog turističkog kompleksa na lokaciji Plavi horizonti, što će taj projekat učiniti jednim od najvećih direktnih stranih ulaganja u turizam u Crnoj Gori. 

 

“Budući kompleks na lokaciji Plavi horizonti prostiraće se na površini od 24 hektara, a planirano je da na tom prostoru Qatari Diar izgradi luksuzni turistički kompleks sa pet zvjezdica u mediteranskom arhitektonskom stilu”, navodi se u saopštenju kompanije. 

 

U sastavu kompleksa nalaziće se hotel, ekskluzivne rezidencijalne vile, spa centar i drugi prateći sadržaji. Gostima će na raspolaganju biti i trgovine, restorani, atraktivni klub na plaži, kao i veliki broj terena za različite sportove.  

 

“Kompleks će imati oko 100 hotelskih jedinica, kao i rezidencijalne vile i apartmane koji će biti dostupni za kupovinu. Luksuzno ljetovalište će u značajnoj mjeri obogatiti turističku ponudu Crne Gore i doprinijeće pozicioniranju zemlje kao turističke destinacije visoke klase”, rekli su iz kompanije. 

 

Oni su dodali da je to četvrti projekat koji Qatari Diar gradi u Evropi, isključujući Veliku Britaniju, što Tivat svrstava rame uz rame sa Parizom i Milanom.  

 

Tokom prve faze projekta, kompanija Qatari Diar će uložiti 42 miliona eura, od čega je više od polovine investicije već realizovano. Ukupna vrednost ulaganja u luksuzni kompleks iznosi 250 miliona eura.  

 

 

U kompaniji smatraju da Crna Gora posjeduje ogroman potencijal za razvoj turističke ponude i da će realizacijom ovog projekta podržati lokalne vlasti u transformaciji masovnog u visoki turizam, kao i u promociji ljepota crnogorske obale širom svijeta.  

 

Qatari Diar je već obavila potrebna topografska, geološka i batimetrijska istraživanja, detaljnu analizu vegetacije i studije uticaja na životnu sredinu, pri čemu je posebna pažnja posvećena očuvanju prirodnih osobenosti te jedinstvene lokacije. 

 

Uspostavljena je, kako su dodali i bliska saradnju sa lokalnom zajednicom, kako bi projekat bio realizovan u obostranom interesu, prije svega kroz angažovanje lokalnih kompanija kao podizvođača.  

 

Qatari Diar je jedna od najinovativnijih kompanija u oblasti investiranja i upravljanja nekretninama na svijetu, specijalizovana za razvoj velikih projekata. 

 

Qatari Diar je u vlasništvu Qatar Investment Authority, a u Crnoj Gori posluje kao nezavisna kompanija preko Qatari Diar Hotel Property Investment Montenegro, od početka prošle godine. 

Podijeli ovu stranicu
Follow Us

"Anex Consultancy" d.o.o.
Moskovska street (Cijevna komerc buliding) II/34
20000    Podgorica    Montenegro
phone/fax: +382 20 228 412